Vaniļas-kokosriekstu mafini

Standard

Otrus mafinus iedvesmoja tas, ka plauktā jau labu laiciņu stāv kokosriekstu skaidiņas, kuras neviens tā īsti nealkst ēst :)

Sastāvdaļas:

  • 280g miltu
  • 2tk cepamā pulvera
  • 1/2tk sāls
  • 225g cukura
  • 2 glāzes koksriekstu skaidiņas
  • 2 lielas olas (man bija 3 nelielas)
  • 1 glāze piena
  • 1 tk ar kaudzi vaniļas cukura (oriģināli bija 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta)
  • 70g sviesta, kausēta

Pagatavošana:

Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.

Lielā bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Iemaisa kokosriekstu skaidiņas.

Vidēji lielā bļodā sakuļ kopā olas, pienu un vaniļas cukuru(ekstraktu). Miltu maisījuma vidū izveido caurumu, ielej tajā olu maisījumu un maisa kamēr gandrīz viss ir samaisīts (bet vēl ir vietas, kur milti nav iemaisīti).

Pievieno izkausēto sviestu un iemaisa līdz viss sviests ir kārīgi iemaisīts un nav sauso ingredientu palieku.

Saliek pa formiņām (atkal izmantojo saldējuma bumbojamo).

Cep ~25 minūtes.

Sanāk ~ 20 mafini.

Kokosu mafini
Kokosu mafins iekšas

Mafini sanāk gaisīgi, bet stingri. Gribējās varbūt nedaudz saldākus vai kādu citu garšu klāt – varbūt kanēli, kādu citrusaugli utt.
Šie gan bija Priceses Konsuellas un viņas vīra (a.k.a. Kens Adamss :D ) mīļākie mafini. Es īsti nevaru vēl izlemt, kuri man labāk…

Recepte ņemta no šejienes.

About these ads

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s