Vaniļas mafini

Standard

Jau kopš vakardienas rīta cīnos ar galvassāpēm un nelielu temperatūru un uz lekcijām bail iet (ja nu tomēr kaut kas lipīgs/gripveidīgs). Un tā kā arī šodienu nolēmu pavadīt mājās, iedomājos, ka to varētu pavadīt lietderīgi. Iepriekšējā vakarā Princese Konsuella palūdza, lai šodien uzvāru arī vistas buljonu (divas vistas kājas, 2 mazi sīpoli, 2 burkāni, sāls+pipari :D ) vakariņām un, ja jau kādu laiku jāpavada virtuvē, tad vismaz izdarīšu kaut ko vēl. ;)

Parasti ar mani ir tā, ka slimojot patīk izmantot labas pašsajūtas brīžus un padarboties pa virtuvi (parasti tie gan ir saldumi). Tā nu šodien tapa divi dažādi mafini:

Sastāvdaļas:

  • 170g cukurs
  • 1 liela ola (man bija 2 nelielas)
  • 190g milti
  • 2tk cepamais pulveris
  • 1/4tk sāls
  • 1/4tk maltu muskatriekstu
  • 1/4 glāzes eļļa (man bija saulespuķu, bet var jebkādu, izņemot olīvu)
  • 3/4 glāzes piena
  • 1tk vaniļas cukurs (oriģināli bija vaniļas ekstrakts)

+nedaudz cukura, ko uzbērt virsū

Pagatavošana:

Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.

Lielā bļodā sakuļ kopā cukuru, vaniļas cukuru un olas līdz bālai nokrāsai.

Mazākā bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, sāli un muskatriesktu. To pievieno olu maisījumam un visu samaisa (bet nepārmaisa). Tam visam pielej klāt eļļu un pienu un kārtīgi samaisa (bet atkal – nepārcenšas).

Sākumā uztraucos, ka masa sanāk diezgan šķidra, bet beigās viss bija kārtībā.

Visu masu saliek(salej) pa formiņām (man bija silikona formiņas un izmantoju saldējuma bumbojamo – tā vienkāršāk, mazāk ķēpāšanās un visās formās sanāk vienāds daudzums).

pirms cepšanas

Cep 15-18 minūtes. (Pēc ~10 minūtēm izņem mafinus ārā, nedaudz apber ar cukuru, lai veidojas cukuraina glazūra un liek atpakaļ uz pārējām minūtēm.)

IMG_3843

Sanāk ~14 mafini.

vaniļas-cukura mafins iekšas

Mafini sanāk super gaisīgi, mīksti un visādi citādi awesome. Ja mājās būtu bijis kanēlis – pa virsu labprāt uzbērtu kanēļa/cukura maisījumu un arī pašā mīklas maisījumā 1/2 tējkaroti kanēļa ieliktu :)

Recepte ņemta no šejienes.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s